Presedinte SRMR - Conf. Dr. Lucian P. Jiga

Ulterior finalizarii studiilor in cadrul Facultatii de Medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie Victor Babes (UMFVB) Timisoara (1999), Lucian Jiga devine in 2002 doctorand al Universitatii Ruprecht Karls (URK), Heidelberg, Germania.

In 2004, obtine titlul de doctor in medicina, in cadrul Institutului de Imunologie URK si revine in tara unde devine director al Departamentului de Imunologie de Transplant si Terapii Celulare, Centrul de Chirurgie Laparoscopica si Microchirurgie Pius Branzeu.

In perioada 2005-2010, Lucian Jiga dezvolta programul de cercetare in microchirurgia experimentala si imunologia de transplant si este ales director al programului de training postuniversitar in microchirurgia reconstructiva, in cadrul Centrului Pius Branzeu.

In anul 2008, devine coodornator al Compartimentului de Microchirurgie Reconstructiva a Clincii de Chirurgie Vasculara, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara.

Din anul 2009, activeaza ca si conferentiar universitar al UMF Victor Babes.

Dintre contributii stiintifice originale fac parte: dezvoltarea de modele experimentale microchirurgicale de transplant de organ (e.g. transplantul en-bloc utero-ovarian); aplicarea lambourilor locale pe perforante in reconstructia defectelor tisulare ale membrului inferior la pacientii cu boala arteriala periferica ocluziva.

Lucian Jiga este membru in comitetul director al EMRA (European Microsurgical Research Association); in comitetul informatic al EFSM (European Federation of Societies for Microsurgery) si din anul 2010, presedinte al Societatii Romane de Microchirurgie Reconstructiva.